IDEA DAN TIPS HIASAN DALAMAN RUMAH BERKONSEPKAN MODEN KONTEMPORARI

Harini admin terlihat tudung warna apple green.. cantikkkk warnanya.. belek cik google.. terjumpa hiasan dalaman serba hijau.. then admin rasa nak kongsi dengan anda semua bagaimana nak menghias rumah baru anda nanti..
.
1) Boleh baca dan rujuk majalah-majalah hiasan rumah seperti majalah IMPIANA, Anjung Seri, Dekor, Seni Hias, ID, Homedec, Home&Living.

2) Banyak idea-idea dapat tengok dalam rancangan tv seperti Casa Impian, Clean House, While you were out dan apa saja yang berkaitan dengan tips-tips menghias rumah.
.
3) Menghadiri pameran-pameran perhiasan rumah seperti homedec, perfect living, dan lain-lain selalu ke kedai-kedai perabot dan perkakas rumah untuk update knowledge tentang produk walaupun tidak membeli.
.
4) Rajin berkunjung ke show house di kediaman-kediaman yang baru dibuka untuk sesi jualan.
.
5) Semasa menonton tv cerita drama atau filem, perhatikan dekorasi di rumah yang sedang dilakonkan dalam cerita tersebut.
.
6) Ketika berkunjung rumah saudara atau sahabat, renungkan cara hiasan mereka, jika ada yang berkenan, tanyakan di mana mereka membelinya.jika berkesempatan luangkan masa bermalam di hotel untuk ambil mood baru disamping beristirehat sesama keluarga, perhatikan idea dekorasi hotel. rakamkan mana-mana ruang dan gaya hiasan yang diminati jika terjumpa di hotel, restoren, kedai, pejabat atau di mana-mana sahaja.
.
7) Akhir sekali, sering bertanya kepada orang yang lebih arif tentang menghias rumah seperti kenalan Arkitek, penghias hiasan dalaman, pengedar dan pemilik kedai barangan hiasan.
.
Paling mudah sekali tanya je cik google.. macam-macam design ada boleh buat rujukan
.
===============
NAK UBAHSUAI RUMAH? PERLUKAN PINJAMAN PERIBADI? ANDA KAKITANGAN KERAJAAN?
.
Team kami menawarkan khidmat dari memproses pinjaman hingga kelulusan dalam MASA YANG SINGKAT berkaitan pinjaman perumahan untuk KAKITANGAN KERAJAAN dengan PERCUMA!!!!!!
.
?Hubungi kami sms/whatsapp Puan Zura (012-2777396) untuk keterangan lanjut

#binarumahimpian #rumahbanglomampumilik

 

 

 

Doa Agar Cepat Memiliki Rumah Idaman

DOA AGAR CEPAT MEMILIKI RUMAH

InsyaAllah Tidak Sampai Setahun Kita Sudah Di Beri Rezeki Rumah

Assalam.. selamat pagi.. boleh cuba kita try amalkan ayat ni.. mano tahu Allah makbulkan impian kita untuk miliki rumah banglo idaman.. tak perlu sewa rumah dah..

 

– Di riwayatkan dari alhabib Tohir Alkaff, beliau mendapatkan dari Alhabib Thohir bin Muhammad bin Sholeh Alhamid (Tanggul), beliau berkata ini do’a dari Alhabib Sholeh Tanggul.

Inilah DOA AGAR CEPAT MEMILIKI RUMAH :

ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺭﺏ ﺍﻟﺒﻴﺖ
ﺃﺳﺄﻟﻚ ﺑﺠﺎﻩ ﺃﻫﻞ ﺍﻟﺒﻴﺖ
ﺃﻥ ﺗﻴﺴﺮ ﻟﻲ ﺧﻴﺮ ﺑﻴﺖ
ﺣﺘﻰ ﻻ ﻧﻘﻮﻝ ﻳﺎ ﻟﻴﺖ
Allahhumma robbal bait
As aluka bijahi ahlil bait
An tuyassiro li khoiro bait
Hatta la naqul ya lait.

== ertinya
Ya allah engkau pemilik baitullah
Aku memohon dengan wasilah ahlil bait rasulallah
Agar engkau mudahkan untukku sebaik2nya rumah.
Sehigga aku tidak mengucap seandainya aku punya rumah

 

rumah impian muwakal bina

 

InsyaAllah tidak sampai setahun kita sudah diberi rezeki rumah.
Jangan Lupa biasakan memberi sedekah untuk anak yatim, paling sikit pun bagi makan..

#MuwakalBinaRumahBanglo

#Ubahsuairumah