Bagaimana Caranya Untuk Bina Rumah Banglo Murah?

TUAN RUMAH NAIKKAN HARGA SEWA?? SEWA MAHAL, RUMAH SEMPIT?? NAK BELI RUMAH IKUT KEMAMPUAN??
Jangan risau.. !!!

Kami ada penyelesaiannya…
.
Sekiranya anda ada tanah sendiri di Kelantan dan Trengganu (Besut, Jertih)
1- Keluasan TANAH LOT BANGLO
2- Rekabentuk dan design rumah moden oleh Arkitek kami yang Professional
3- Mengikut BUDGET & Kemampuan anda
4- Loan Kerajaan & Loan Bank akan kami uruskan. (hanya bagi kepada kami slip gaji, ic dan geran tanah sahaja)
5- Team kami boleh SIAPKAN RUMAH dengan CEPAT
.
==>> SEMUA PROSES KAMI AKAN SIAPKAN UNTUK ANDA SEHINGGA RUMAH SIAP DAN DAPAT KUNCI RUMAH..

 

=========================

Kami menguruskan semua urusan:-
[✔] REKABENTUK @ PELAN RUMAH
[✔] PINJAMAN PERUMAHAN (Bank atau Kerajaan)
[✔] URUSAN GUAMAN

=========================

 

Syarat-syaratnya

1. Rakyat KELANTAN
2. Mempunyai tanah sendiri
3. Pinjaman 100% diuruskan

 

KAKITANGAN KERAJAAN / SWASTA
1. Salinan kad pengenalan
2. Penyata gaji untuk 3 bulan terkini
3. Geran tanah
4. Penyata KWSP
5. Penyata bank ( gaji – kerja swasta )
6. Penyata pendapatan / borang J / EA
7. Penyata akaun ASB / Tabung haji ( backup )

 

AHLI PERNIAGAAN / USAHAWAN
1. Salinan kad pengenalan
2. Sijik SSM
3. Penyata akaun semasa & simpanan
4. Geran tanah
5. Penyata akaun ASB / Tabung haji

 

++++++++++++++++++++++++
NAK TAHU MACAM MANA???
Sila tinggalkan KOMEN anda “RUMAH IMPIAN” di ruang komen dibawah… atau
Dapatkan khidmat nasihat PERCUMA, whatsapp @ hubungi terus di talian 012-2777396 (Puan Hazura)

Bina Rumah Banglo Atas Tanah Sendiri Hanya RM70,000

Nak Bina Rumah Banglo Murah?

Seperti yang kita sedia maklum rumah merupakan keperluan asas pada zaman kegemilangan ini bukan sahaja masa kini malah sejak zaman-berzaman lagi rumah amat peting.

Tapi dengan kos sara hidup masa kini rumah kebanyakanya rumah dijual dengan harga yang mahal sampai sesetengah orang tidak mampu memilikinya.

Ada juga rumah yang mampu milik tapi semuanya diibaratkan macam belum edar iklan sudah “sold out”.

Tapi dengan zaman yang serba canggih ini jarang sekali rumah yang kita jumpa bawah RM100 ribu.

Pernah tak terfikir nak buat rumah sendiri sebab tanah pun sudah ada tapi sayang kebanyakannya tidak tahu bagaimana proses dalam membina rumah dan cara pengurusannya.

Oleh kerana, pengetahuan tersebut amat penting untuk kita yang ingin membina rumah di atas tanah sendiri.

BERITA BAIK UNTUK OGHE KELATE..

Bina Rumah Impian Mampu Milik Atas Tanah Sendiri BANGLO RM70,000 Tunai atau Pinjaman Kerajaan

RUMAH BANGLO 3 bilik + 2 bilik air

Kami cuba realisasikan impian untuk anda miliki rumah sendiri..

Kerja-kerja pembinaan dah mula bermula sekarang.

Sekiranya berminat boleh wasap Puan Jue http://www.wasap.my/60122777396/RumahHarapanRakyat

#MuwakalBinaRumahImpian #BuatRumah #RumahMampuMilik

Amalan Semasa Pindah Rumah Baru

AMALAN SEMASA PINDAH RUMAH BARU, samada rumah sewa yg dh lama di tinggalkan kosong atau rumah baru siap. Moga sharing ini memberi manfaat.

1. Azan
Melaungkan azan ketika pertama kali masuk rumah baru. Ia juga baik bagi bangunan yang telah lama ditinggalkan dan tidak dihuni oleh sesiapa. Dalam sebuah hadis, Rasulullah s.a.w. pernah memberitahu bahawa sekiranya sesebuah bangunan (premis/rumah) itu terlalu lama dikosongkan (tanpa penghuni) ianya akan dimasuki sejenis makhluk halus (jin yg dikenali sbgai Al-‘Ammar) yang suka tinggal di rumah yang tidak berpenghuni.

2. Membaca surah Al-Baqarah
Sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah r.a., Rasululuuah s.a.w. bersabda yang bermaksud; “Janganlah kamu jadikan rumahmu seperti kubur (hanya untuk tidur), sesungguhnya syaitan akan lari dari rumah yang dibacakan Surah Al-Baqarah.” Selalunya bila masuk rumah baru kita hanya membaca Yaasiin sahaja. Sepatutnya Surah Al-Baqarah yang menjadi pilihan untuk dibaca apabila memasuki rumah baru.

 

3. Banyakkan Solat dan Membaca Al-Quran
Dalam sebuah hadis lain pula, Rasulullah s.a.w. juga menggalakkan agar kita memperbanyakkan solat dan membaca Al-Quran di dalam rumah atau bangunan yang baru diduduki. Baginda bersabda yang bermaksud: “Sinarilah rumahmu dengan memperbanyakkan solat dan membaca Al-Quran.” (hadis riwayat Al-Baihaqi)

4. Baca Surah Yassin, Al-Fatihah dan Al-Ikhlas
Amalkan membaca surah Yassin setiap malam terutamanya 7 malam pertama anda menduduki rumah atau bangunan. Baca juga surah Al-Fatihah sebanyak satu kali, surah Al-Ikhlas 3 kali, selawat ke atas nabi sebanyak 7 kali, ayat Kursi sekali, tetapi di ayat terakhir bacalah sebanyak 7 kali.

5. Pagar Rumah Secara Islam
Perbuatan memagar rumah dengan menanam atau menggantung sesuatu di penjuru atau sudut-sudut tertentu di rumah atau bangunan yang diduduki dengan kepercayaan bahawa benda tersebut akan menjaga dan memelihara keselamatan penghuninya adalah perbuatan yang bertentangan di sisi Islam. Bagaimana pun ada cara yang dibolehkan dan digalakkan mengikut ajaran Islam. Caranya ialah dengan ‘memagar rumah’ dengan merenjis air Yassin di sekeliling rumah.

Ikut panduan berikut:
Ambil air kemudian baca surah Al-Fatihah, ayat Kursi, Surah 3 Kul (Al-Ikhlas, Al-Falaq dan Al-Nas). Kemudian tiup ke dalam air tersebut perlahan-lahan hingga habis nafas. Setelah itu, jirus dan renjiskan air tersebut ke setiap penjuru rumah dengan mulai dengan penjuru yang terletak di sebelah kanan dan penjuru seterusnya, mengikut arah berlawanan jarum jam…

IDEA DAN TIPS HIASAN DALAMAN RUMAH BERKONSEPKAN MODEN KONTEMPORARI

Harini admin terlihat tudung warna apple green.. cantikkkk warnanya.. belek cik google.. terjumpa hiasan dalaman serba hijau.. then admin rasa nak kongsi dengan anda semua bagaimana nak menghias rumah baru anda nanti..
.
1) Boleh baca dan rujuk majalah-majalah hiasan rumah seperti majalah IMPIANA, Anjung Seri, Dekor, Seni Hias, ID, Homedec, Home&Living.

2) Banyak idea-idea dapat tengok dalam rancangan tv seperti Casa Impian, Clean House, While you were out dan apa saja yang berkaitan dengan tips-tips menghias rumah.
.
3) Menghadiri pameran-pameran perhiasan rumah seperti homedec, perfect living, dan lain-lain selalu ke kedai-kedai perabot dan perkakas rumah untuk update knowledge tentang produk walaupun tidak membeli.
.
4) Rajin berkunjung ke show house di kediaman-kediaman yang baru dibuka untuk sesi jualan.
.
5) Semasa menonton tv cerita drama atau filem, perhatikan dekorasi di rumah yang sedang dilakonkan dalam cerita tersebut.
.
6) Ketika berkunjung rumah saudara atau sahabat, renungkan cara hiasan mereka, jika ada yang berkenan, tanyakan di mana mereka membelinya.jika berkesempatan luangkan masa bermalam di hotel untuk ambil mood baru disamping beristirehat sesama keluarga, perhatikan idea dekorasi hotel. rakamkan mana-mana ruang dan gaya hiasan yang diminati jika terjumpa di hotel, restoren, kedai, pejabat atau di mana-mana sahaja.
.
7) Akhir sekali, sering bertanya kepada orang yang lebih arif tentang menghias rumah seperti kenalan Arkitek, penghias hiasan dalaman, pengedar dan pemilik kedai barangan hiasan.
.
Paling mudah sekali tanya je cik google.. macam-macam design ada boleh buat rujukan
.
===============
NAK UBAHSUAI RUMAH? PERLUKAN PINJAMAN PERIBADI? ANDA KAKITANGAN KERAJAAN?
.
Team kami menawarkan khidmat dari memproses pinjaman hingga kelulusan dalam MASA YANG SINGKAT berkaitan pinjaman perumahan untuk KAKITANGAN KERAJAAN dengan PERCUMA!!!!!!
.
?Hubungi kami sms/whatsapp Puan Zura (012-2777396) untuk keterangan lanjut

#binarumahimpian #rumahbanglomampumilik

 

 

 

Tips Bina Rumah Murah, Cantik Dan Selesa

Harini admin nak kongsi satu tips yang cukup menarik… Anda nak bina rumah murah, cantik dan selesa?? Ramai orang berpendapat bahawa membina sebuah rumah adalah mahal, tetapi sebenarnya sangat murah. Anda perlu tahu kos bina rumah murah tetapi pembinaan masih kukuh, comel, selesa dan cantik.

Masyarakat hari ini sering putus asa untuk membina rumah kerana ia mempunyai persepsi akan mengeluarkan kos yang tinggi untuk pembelian tanah, membayar pembina atau kontraktor rumah, bahan-bahan dan lain-lain. Mai kita baca selanjutnya..

 

Berapa Kos Bina Rumah Murah Sendiri ?

Nak kira kos bina rumah murah sendiri boleh baca di link ini —>  http://muwakalbina.com/bagaimana-cara-nak-kira-kos-untuk-bina-rumah-atas-tanah-sendiri/

 

rumah-banglo-murah-dan-mampu-milik

 

Cara Bina Rumah Murah

 

Jadi, anda boleh membina sebuah rumah dengan kos murah / rendah jika mengikut nasihat kami berikut, iaitu:

1. Membeli tanah di lokasi yang strategik berhampiran dengan lebuh raya supaya mudah untuk dilalui oleh trak dan kereta yg mengangkut bahan-bahan binaan, membina sebuah rumah di lokasi yang jauh dan sukar dilalui oleh trak dan kereta mengangkut bahan binaan akan membuat kos lebih mahal.

2. Anda membina sebuah rumah pada masa yang tepat untuk menjimatkan kos, sebagai contoh : membina sebuah rumah di musim kemarau lebih cepat dan hemat, apabila membina rumah di musim hujan, kerja sering terhalang oleh hujan.

3. Merancang reka bentuk rumah teres sederhana untuk menjimatkan kos pembinaan rumah, rumah teres mempunyai bentuk yang detail rumah mengikut fungsi, pemilihan bahan binaan yang berkualiti tetapi murah, menentukan saiz rumah dan lain-lain.

4. Anda memilih tukang rumah atau kontraktor rumah yg profesional tetapi murah, jadi anda boleh mempercepatkan pembinaan rumah, dan kos pembinaan rumah serta menjadi kukuh dan selesa.

Jadi sekian kongsi kos bina rumah murah yang boleh Anda memahaminya untuk mendapatkan tempat tinggal yang nyaman itu.

 

rumah-banglo-dengan-kitchen-garden

 

JIka ada sebarang pertanyaan, jangan segan-segan contact admin ya untuk dapatkan info PERCUMA jika anda berminat nak bina rumah banglo impian bersama Muwakal Bina.

SMS/WHATSAPP KE 012-2777396 (Puan Zura)

 

Bagaimana Cara Nak Kira Kos Untuk Bina Rumah Atas Tanah Sendiri?

Harini admin nak kongsikan sedikit tips. Ini kerana banyak yang admin terima pm atau whatsapp bertanyakan berapa kos kalau nak buat rumah sendiri atau berapa kos untuk renovate rumah..

Baiklah.. ni admin kongsikan cara mudah kira kos yang anda boleh lakukan sendiri. Anda mahu bina rumah banglo atau ubahsuai dapur rumah teres? Tahu macam mana mahu kira anggaran kos kasar untuk bina rumah banglo atau ubahsuai dapur anda?

 

Senang aje. Ini formulanya = Keluasan kasar (kp) x harga semasa sekaki persegi(kp).

Contoh 1 rumah banglo setingkat :
keluasan kasar = 1,500kp (termasuk porch) x RM140 (rm/kp)
= rm210,000.

Contoh 2 rumah banglo 2 tingkat :
Keluasan kasar = 2,000kp (termasuk porch) x rm140 (rm/kp)
= rm280,000.

Contoh 3 tambah 10 kaki dapur rumah teres setingkat 20′ lebar.
Keluasan ubahsuai = 10′ (tambah belakang) x 20′ lebar = 200 kp
= 200kp x rm130 (harga sekaki)
= RM26,000.

 

Nota : Harga sekaki persegi bergantung pada kualiti bahan dan kemahiran kontrator di kawasan anda. Semak dengan 2 @ 3 orang kontraktor untuk semak harga semasa di tempat anda.

Mudah & senangkan. Admin harap tip ini dapat membantu anda dalam menentukan bajet dalam membina baru dan ubahsuai rumah idaman. Ingat, keluasan rumah mempengaruhi bajet anda. Selamat mencuba….

 

Boleh hubungi kami di Muwakal Bina 012-2777396 untuk dapatkan nasihat PERCUMA jika anda kurang jelas..

Anda Sedang Mencari Kontraktor Untuk Buat Rumah Anda?

Kami menyediakan khidmat bina dan ubahsuai rumah mengikut budget dan design anda sendiri di KELANTAN

.
Sekiranya berminat nak bina banglo idaman anda di Kelantan, InsyaAllah kami boleh bantu merealisasikan impian anda untuk miliki rumah idaman anda sekarang.
.
KENAPA PILIH MUWAKAL BINA?? ?
Harga kami sangat berpatutan & mampu milik
Berkebolehan membina pelbagai design
Kami uruskan pinjaman bank/kerajaan
Kami uruskan reka bentuk & pelan rumah
Kami uruskan semua urusan guaman
.

JAMINAN TIP TOP?
Mengutamakan kualiti & kepuasan pelanggan serta mudah berkira
Hasil kerja terbaik daripada tukang-tukang terpilih dan berpengalaman
Bina rumah hingga siap & mendapat sijil kebenaran menduduki CCC/CFO
Segala urusan dokumentasi dan bayaran adalah melalui peguam, meyakinkan serta dijamin selamat
.

? Terus hubungi kami untuk dapatkan khidmat nasihat PERCUMA di talian 012-2777396 ( Puan Zura)
.
‪#‎BinaRumahIdaman‬
‪#‎MuwakalBIna‬
‪#‎Rumahbanglomampumilik‬

img-20160215-wa0044

 

img-20160505-wa0012

 

img-20160509-wa0012

 

BESTNYA BANGLO DI ATAS TANAH SENDIRI

RAMAI YANG SALAH SANGKA.. TAHU KE KELEBIHAN BINA RUMAH BANGLO ATAS TANAH SENDIRI?
.
TAHU KE BOLEH DAPAT HARGA MURAH DAN MAMPU MILIK?
.
Bina rumah atas tanah sendiri adalah salah satu altenatif bagi yang hendak memiliki rumah idaman sendiri dengan kelebihan

– Dapat maximumkan pinjaman untuk membina rumah sepenuhnya
– Dapat memilih rekabentuk rumah mengikut citarasa sendiri
– Dapat memilih penggunaan ruang yang maximum
– Mengubah susun atur plan lantai mengikut kesesuaian
– Boleh dibina mengikut kemampuan pinjaman ( konsep design & built)

 

 

Yang paling best kita ada taman sambil releks-releks dengan lanskap ada mini kolam air.. sure best sangat-sangat.. santai-santai bersama keluarga pasti lagi menyeronokkan..
.
Namun begitu.. mampu ke?
.
Kami di Muwakal Bina menyediakan khidmat membina rumah banglo dengan harga mampu milik. Usah bertangguh lagi. Bina banglo idaman anda sekeluarga di tanah anda sendiri mengikut citarasa anda. Segalanya mungkin dengan kami di Muwakal Bina.
.
? Jika anda ada menyimpan impian itu.. boleh hubungi Puan Zura 0122777396 untuk dapatkan khidmat nasihat PERCUMA

‪#‎BinaRumahBanglo‬
‪#‎MuwakalBina‬

Gambar : google

SYARAT WAJIB PEMBINAAN RUMAH DI TANAH SENDIRI

INGIN MEMBINA RUMAH DI ATAS TANAH SENDIRI? TAHU SYARAT-SYARAT WAJIB?
.
Sedikit info untuk mereka yang ingin bina rumah banglo idaman atas tanah sendiri adalah seperti berikut:

1. Geran tanah mestilah atas nama pemohon

2. Syarat kegunaan tanah hendaklah jenis kediaman (lot banglo)

3. Pastikan tanah tersebut bebas dari sekatan kaviet

4. Keluasan tanah dari 450mp ke atas (memenuhi syarat anjakan bangunan)

5. Tanah tersebut tidak perlu ditambung tanah (boleh dirunding)

6. Batu sempadan hendak lah disahkan berada dalam lot (boleh dirunding)

7. keadaan atas tanah mestilah kosong (sudah clearing)

 

 

Team kami di ‪#‎MuwakalBina‬ menjanjikan hanya yang terbaik untuk bantu realisasikan impian anda bina rumah banglo mampu milik. Konsultasi percuma.
.
? Jika anda berminat untuk tahu lebih boleh hubungi Puan Zura (012-2777396)