Anda Sedang Mencari Kontraktor Untuk Buat Rumah Anda?

Kami menyediakan khidmat bina dan ubahsuai rumah mengikut budget dan design anda sendiri di KELANTAN

.
Sekiranya berminat nak bina banglo idaman anda di Kelantan, InsyaAllah kami boleh bantu merealisasikan impian anda untuk miliki rumah idaman anda sekarang.
.
KENAPA PILIH MUWAKAL BINA?? ?
Harga kami sangat berpatutan & mampu milik
Berkebolehan membina pelbagai design
Kami uruskan pinjaman bank/kerajaan
Kami uruskan reka bentuk & pelan rumah
Kami uruskan semua urusan guaman
.

JAMINAN TIP TOP?
Mengutamakan kualiti & kepuasan pelanggan serta mudah berkira
Hasil kerja terbaik daripada tukang-tukang terpilih dan berpengalaman
Bina rumah hingga siap & mendapat sijil kebenaran menduduki CCC/CFO
Segala urusan dokumentasi dan bayaran adalah melalui peguam, meyakinkan serta dijamin selamat
.

? Terus hubungi kami untuk dapatkan khidmat nasihat PERCUMA di talian 012-2777396 ( Puan Zura)
.
‪#‎BinaRumahIdaman‬
‪#‎MuwakalBIna‬
‪#‎Rumahbanglomampumilik‬

img-20160215-wa0044

 

img-20160505-wa0012

 

img-20160509-wa0012

 

BESTNYA BANGLO DI ATAS TANAH SENDIRI

RAMAI YANG SALAH SANGKA.. TAHU KE KELEBIHAN BINA RUMAH BANGLO ATAS TANAH SENDIRI?
.
TAHU KE BOLEH DAPAT HARGA MURAH DAN MAMPU MILIK?
.
Bina rumah atas tanah sendiri adalah salah satu altenatif bagi yang hendak memiliki rumah idaman sendiri dengan kelebihan

– Dapat maximumkan pinjaman untuk membina rumah sepenuhnya
– Dapat memilih rekabentuk rumah mengikut citarasa sendiri
– Dapat memilih penggunaan ruang yang maximum
– Mengubah susun atur plan lantai mengikut kesesuaian
– Boleh dibina mengikut kemampuan pinjaman ( konsep design & built)

 

 

Yang paling best kita ada taman sambil releks-releks dengan lanskap ada mini kolam air.. sure best sangat-sangat.. santai-santai bersama keluarga pasti lagi menyeronokkan..
.
Namun begitu.. mampu ke?
.
Kami di Muwakal Bina menyediakan khidmat membina rumah banglo dengan harga mampu milik. Usah bertangguh lagi. Bina banglo idaman anda sekeluarga di tanah anda sendiri mengikut citarasa anda. Segalanya mungkin dengan kami di Muwakal Bina.
.
? Jika anda ada menyimpan impian itu.. boleh hubungi Puan Zura 0122777396 untuk dapatkan khidmat nasihat PERCUMA

‪#‎BinaRumahBanglo‬
‪#‎MuwakalBina‬

Gambar : google

SYARAT WAJIB PEMBINAAN RUMAH DI TANAH SENDIRI

INGIN MEMBINA RUMAH DI ATAS TANAH SENDIRI? TAHU SYARAT-SYARAT WAJIB?
.
Sedikit info untuk mereka yang ingin bina rumah banglo idaman atas tanah sendiri adalah seperti berikut:

1. Geran tanah mestilah atas nama pemohon

2. Syarat kegunaan tanah hendaklah jenis kediaman (lot banglo)

3. Pastikan tanah tersebut bebas dari sekatan kaviet

4. Keluasan tanah dari 450mp ke atas (memenuhi syarat anjakan bangunan)

5. Tanah tersebut tidak perlu ditambung tanah (boleh dirunding)

6. Batu sempadan hendak lah disahkan berada dalam lot (boleh dirunding)

7. keadaan atas tanah mestilah kosong (sudah clearing)

 

 

Team kami di ‪#‎MuwakalBina‬ menjanjikan hanya yang terbaik untuk bantu realisasikan impian anda bina rumah banglo mampu milik. Konsultasi percuma.
.
? Jika anda berminat untuk tahu lebih boleh hubungi Puan Zura (012-2777396)

CARA PENGIRAAN KELAYAKAN LPPSA (Pinjaman Perumahan Kerajaan)

Anda ada tanah yang sesuai untuk didirikan rumah tetapi anda menghadapi masalah kewangan? Terdapat skim pinjaman kerajaan yang boleh anda mohon sekiranya anda adalah seorang penjawat awam

Ramai penjawat awam sendiri tidak mengerti bagaimana memohon skim pinjaman kerajaan (LPPSA).

Di sini saya kongsikan langkah langkah yang perlu anda ambil untuk memahami dan bagaimana memohon skim LPPSA.

 

Jika untuk dapatkan lebih penjelasan boleh hubungi kami di sini: http://muwakalbina.com/hubungi-kami/

 

Doa Agar Cepat Memiliki Rumah Idaman

DOA AGAR CEPAT MEMILIKI RUMAH

InsyaAllah Tidak Sampai Setahun Kita Sudah Di Beri Rezeki Rumah

Assalam.. selamat pagi.. boleh cuba kita try amalkan ayat ni.. mano tahu Allah makbulkan impian kita untuk miliki rumah banglo idaman.. tak perlu sewa rumah dah..

 

– Di riwayatkan dari alhabib Tohir Alkaff, beliau mendapatkan dari Alhabib Thohir bin Muhammad bin Sholeh Alhamid (Tanggul), beliau berkata ini do’a dari Alhabib Sholeh Tanggul.

Inilah DOA AGAR CEPAT MEMILIKI RUMAH :

ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺭﺏ ﺍﻟﺒﻴﺖ
ﺃﺳﺄﻟﻚ ﺑﺠﺎﻩ ﺃﻫﻞ ﺍﻟﺒﻴﺖ
ﺃﻥ ﺗﻴﺴﺮ ﻟﻲ ﺧﻴﺮ ﺑﻴﺖ
ﺣﺘﻰ ﻻ ﻧﻘﻮﻝ ﻳﺎ ﻟﻴﺖ
Allahhumma robbal bait
As aluka bijahi ahlil bait
An tuyassiro li khoiro bait
Hatta la naqul ya lait.

== ertinya
Ya allah engkau pemilik baitullah
Aku memohon dengan wasilah ahlil bait rasulallah
Agar engkau mudahkan untukku sebaik2nya rumah.
Sehigga aku tidak mengucap seandainya aku punya rumah

 

rumah impian muwakal bina

 

InsyaAllah tidak sampai setahun kita sudah diberi rezeki rumah.
Jangan Lupa biasakan memberi sedekah untuk anak yatim, paling sikit pun bagi makan..

#MuwakalBinaRumahBanglo

#Ubahsuairumah